Uunikko lasikannella
Uunikko lasikannella on pitkään hauduttamiseen soveltuva pata. Se on parhaimmillaan, kun siinä kypsennetään riistaa. Uunikko lasikannella sopii erityisen hyvin raaka-aineisiin ja ruokiin, jotka vaativat pitkää hauduttamista, sillä kivi varaa hyvin lämpöä. Uunikko on valmistettu suomalaisesta vuolukivestä sekä lasista, joka tulee Saksasta. Vuolukivi on erittäin kestävä materiaali, joka ei ime itseensä nesteitä eikä makuja, joten sen sopiikin monenlaisten ruokien hauduttamiseen. Uunikon voi pestä astianpesukoneessa.
Uunikko lasikannella tuotetiedot:
- Materiaali
- Mitat
- Halkaisija 29,6 cm
- Kokonaiskorkeus 14,6 cm
- Padan korkeus 8,8 cm
- Lasikannen halkaisija 25,6 cm
- Lasikannen korkeus 6,7 cm
- Tilavuus 2,7 litraa
- Paino 6 kg
- Soveltuu elintarvikekäyttöön ja on elintarviketurvallinen
- Kivipadan valmistuspaikkakunta Tuupovaara
- Lasikansi on valmistettu Saksassa
Hoito-ohje:
- Ennen käyttöönottoa
- Huuhtele pöly pois kiven pinnasta huolellisesti vedellä. Voit pestä kiven myös astianpesukoneessa. Anna tuotteen kuivua. Voit halutessasi öljytä kiven kevyesti ruokaöljyllä. Öljyäminen tummentaa kiven pinnan, suojaa sitä ja tuo värivaihtelut kauniisti esille.
- Vuolukivisen tuotteen käyttö
- Vuolukivistä tuotetta voi käyttää sellaisenaan. Parhaimmillaan se on silloin, kun sen lämmittää tai jäähdyttää. Voit lämmittää kiven uunissa tai lämpimässä vedessä. Älä koskaan kuumenna kiveä liedellä, muulla kuumalla tasolla tai mikroaaltouunissa! Pidä kiveä pakastimessa vähintään pari tuntia ennen käyttöönottoa. Kiveä voi säilyttää pakastimessa käyttöjen välissä.
- Vuolukivisen tuotteen hoito
- Voit pestä kiven kuten muutkin astiat, vaikkapa astianpesukoneessa. Anna kiven kuivua täysin kuivaksi ennen seuraavaa käyttöä.
Hukka design
Kun esi-isämme ja -äitimme vaelsivat nykyisen Suomen alueelle, he alkoivat käyttää vuolukiveä tulisijoihin, ruuanlaittovälineisiin sekä uskonnollisiin
esineisiin. Lue lisää Hukka Designista tästä linkistä.