Kun esi-isämme ja -äitimme vaelsivat nykyisen Suomen alueelle, he alkoivat käyttää vuolukiveä tulisijoihin, ruuanlaittovälineisiin sekä uskonnollisiin esineisiin. Vuolukiveä käytettiin vuosituhansia, mutta teollisen vallankumouksen jälkeen taianomaisen kiven mahti oli unohtua – padat ja pannut vaihtuivat metallisiin. Onneksi vuolukivi ei jäänyt täysin unholaan. Sen henkiinherättäminen vain vaati tarpeeksi visionäärisen ihmisen, jolla oli ripaus luolamiestä veressään. Jokke Ahti, alkujaan myyntimies, näki Pohjois-Karjalaan tullessaan, että vuolukivessä on taikaa. Miehen intuitio oli kohdallaan – yli 30 vuodessa Hukka Design on kasvanut vaatimattomasta alustaan maailman johtavaksi pienten vuolukiviesineiden valmistajaksi.
Luonto on muovannut vuolukiven kestämään pohjoisen karuja olosuhteita sisukkaasti. Se paitsi kestää niin polttavan tulen kuin jäätävän kylmän mutta sillä on myös kyky sitoa itseensä niin lämpöä kuin kylmyyttä. Tämä kyky sitoa ja varastoida lämpöä tekee Hukka-tuotteista niin ainutlaatuisia. Vuolukivi on melko pehmeä kivimateriaali, joka taipuu monenlaisiin muotoihin kokeneiden kivenveistäjien käsissä. Vaikka vuolukivi on pehmeää, se on silti tiivis ja painava materiaali. Nesteet ja maut eivät imeydy vuolukiveen. Vuolukivi on testattu ja hyväksytty elintarvikkeiden valmistukseen ja säilytykseen käytettäväksi materiaaliksi. Vuolukivi on äärimmäisen luja kivimateriaali, jonka 2,8 miljardia vuotta kestänyt ”valmistusprosessi” on vahvistanut sen kohtaamaan myös nykymaailman haasteet.
Vuolukivi on koostumuksensa ansiosta hyvin kestävä materiaali ja esimerkiksi laboratoriotasoja on valmistettu vuolukivestä juuri tästä syystä: se kestää kuumaa, kylmää, roiskeita, jne. Vuolukivi on turvallinen materiaali, joka täyttää Suomen elintarvikelainsäädännön vaatimukset elintarvikkeiden kontaktimateriaaleista. Vuolukiveä voi siis huoletta käyttää suorassa kosketuksessa elintarvikkeiden kanssa.