Uunikko kivikannella
Uunikko kivikannella on pata, jolla valmistat pitkää haudutusta vaativia pataruokia. Parhaimmillaan Uunikko on, kun sillä kypsentää riistaa. Se sopii erityisesti ruokiin, jotka vaativat pitkää hauduttamista, sillä kivi varaa hyvin lämpöä. Uunikko kivikannella on valmistettu suomalaisesta vuolukivestä ja sen voi pestä vaikka astianpesukoneessa. Vuolukivi on kestävä materiaali, joka ei ime nesteitä eikä makuja, joten voit käyttää Uunikko monenlaisessa hauduttamisessa.
Uunikko kivikannella tuotetiedot:
- Materiaali
- Mitat
- S
- Halkaisija 19,6 cm
- Kokonaiskorkeus 11,5 cm
- Padan korkeus 8,8 cm
- Kivikannen korkeus 3,1 cm
- Tilavuus 1,1 litraa
- Paino 2,8 kg
- M
- Halkaisija 24,4 cm
- Kokonaiskorkeus 11,2 cm
- Padan korkeus 8,5 cm
- Kivikannen korkeus 3,1 cm
- Tilavuus 1,7 litraa
- Paino 4,3 kg
- Soveltuu elintarvikekäyttöön ja on elintarviketurvallinen
- Valmistuspaikkakunta Tuupovaara
Hoito-ohje:
- Ennen käyttöönottoa
- Huuhtele pöly pois kiven pinnasta huolellisesti vedellä. Voit pestä kiven myös astianpesukoneessa. Anna tuotteen kuivua. Voit halutessasi öljytä kiven kevyesti ruokaöljyllä. Öljyäminen tummentaa kiven pinnan, suojaa sitä ja tuo värivaihtelut kauniisti esille.
- Vuolukivisen tuotteen käyttö
- Vuolukivistä tuotetta voi käyttää sellaisenaan. Parhaimmillaan se on silloin, kun sen lämmittää tai jäähdyttää. Voit lämmittää kiven uunissa tai lämpimässä vedessä. Älä koskaan kuumenna kiveä liedellä, muulla kuumalla tasolla tai mikroaaltouunissa! Pidä kiveä pakastimessa vähintään pari tuntia ennen käyttöönottoa. Kiveä voi säilyttää pakastimessa käyttöjen välissä.
- Vuolukivisen tuotteen hoito
- Voit pestä kiven kuten muutkin astiat, vaikkapa astianpesukoneessa. Anna kiven kuivua täysin kuivaksi ennen seuraavaa käyttöä.
Hukka design
Kun esi-isämme ja -äitimme vaelsivat nykyisen Suomen alueelle, he alkoivat käyttää vuolukiveä tulisijoihin, ruuanlaittovälineisiin sekä uskonnollisiin
esineisiin. Lue lisää Hukka Designista tästä linkistä.