Paistokas stenplåt
Paistokas är en täljstensplatta som kommer med en korkbas. Med Paistokas kan du lägga till variation i din matlagning och teatralitet till din servering. Genom att värma upp en täljstensplåt i ugnen och sedan lägga plattan på korkbotten. Du kan till och med laga en biff på Paistokas. Detta möjliggör noggrann tillagning, eftersom stenen tillagas vid sin egen temperatur och det inte finns något behov av att ha en värmekälla under den, till exempel vid tillagning av kött, vilket kan göra att steken tillagas ojämnt.
Paistokas produktinformation:
- Inkluderar även en passande rund korkbotten
- Material
- Mått
- Diameter 22 cm
- Tjocklek 1,5 cm
- Vikt 2,1 kg
- Lämplig för livsmedelsanvändning och är livsmedelssäker
- Designad i Finland
- Tillverkad i Finland
- Tillverkningsplats: Tuupovaara
Skötselråd:
- Innan användning
- Skölj dammet från stenytan noggrant med vatten. Du kan även diska stenen i diskmaskinen. Låt produkten torka. Om du vill, olja in stenen lätt med matolja. Oljning gör stenens yta mörkare, skyddar den och framhäver färgvariationerna vackert.
- Användning av täljstensprodukt
- Produkten kan användas som den är. Den är som bäst när den värms eller kyls. Du kan värma stenen i en ugn eller med varmt vatten. Värm aldrig stenen på spisen, andra heta ytor eller i mikrovågsugnen! Förvara stenen i frysen i minst ett par timmar innan du använder den. Stenen kan förvaras i frysen mellan användningarna.
- Behandling av en täljstensprodukt
- Du kan diska stenen som andra diskar, till exempel i en diskmaskin. Låt stenen torka helt innan du använder den igen.
Hukka design
När våra förfäder migrerade till det område som nu är Finland började de använda täljsten för eldstäder, köksredskap och religiösa föremål. Läs mer om Hukka Design från denna länk.